HISTORIEK

Welkom op de web Jacques Jos tuinmachines, dit is in weinig woorden gezegd hoe onze kleine eenmanszaak ontstaan is.
Image

22 Januari 1992

Het onstaan van onze kleine eenmanszaak
Opgroeiend tussen spuitmachines en tractors en als kleine jongen en tiener steeds mee gesleuteld te hebben en depannages mee te doen samen met mijn vader Alex jacques had ik de microbe te pakken. Na verschillende jaren ervaring als mekanieker bij een aantal garages van land- en tuinbouwmachines, was het tijd om op eigen benen te gaan staan.
22 Januari 1992 zag onze kleine zelfstandige éénmanszaak het levenslicht. Te Zepperen in de Waterkuilstraat hebben we (samen met mijn echtgenote) onze eerste stappen gezet. In een klein stalletje werd er gesleuteld aan de kleine machines, op de
Image
Image
1993
Van Zepperen naar Sint-Truiden
Al snel bleek er “plaatsgebrek” en verhuisden we naar de Montenakenweg te Sint-Truiden. Waar we de zaak geleidelijk aan konden opbouwen samen met het uitbaten van een benzinestation.
Image

1999

Een nieuwe start in Engelmanshoven
Na ongeveer 10 jaar was het weer tijd voor iets anders. We verhuisden naar de Groot-Gelmenlaan te Engelmanshoven. En na nogmaals 3 jaar ervaring als vertegenwoordiger van onderdelen in tuin en park en landbouwmachines in een grote firma konden we onze zelfstandige zaak nog beter ondersteunen, en onze klanten nog beter van dienst zijn. We zijn ervan overtuigd daardoor nog meer te kunnen groeien en onze klanten nog een beter service te kunnen aanbieden.
Image
Image
Image
2019
2019 Trachten we uit te breiden
We zien ons groeien, en om een goede en degelijke service te kunnen blijven bieden hebben we meer handen nodig. Om onze klante de service te kunnen blijven geven die nodig is hebben we besloten onze zoon mee in het bedrijf te laten stappen. Na zijn opleiding in de auto mechanica en hier meegesleuterd te hebben, zullen wij zijn hulp zeer goed kunnen gebruiken. En het zal onze klanten zeker ten goede gaan komen, daar we een nog betere en snelere service gaan kunnen bieden.
Image

2021

Tijden veranderen, dus trachten te volgen
  • 2021 Corona veranderd veel, ook in verkoop van machines zien we enorm verandering.
    De vraag van onze klanten en de samenwerking met mijn zoon geeft ook één andere wind in onze onderneming, we investeren veel in accu gereedschap, en daar ging de keuzen naar Makita en Pellenc. we gaan ook voor minder merken, en alleen nog voor degelijke kwaliteit.
    Ook zijn we de lijn gereedschap van makita gaan volgen, en verkopen we ook alle handgereedschap van Makita.
Image
Image

2022

2022 accu haalt de bovenhand
We zien het accu gereedschap blijven groeien. Benzine machine gaan meer en meer de hoek in, en worden vervangen door accu machines. Daar voor hebben wij  geinvesteerd in de nr.1 van het accu materiaal PELLENC. Sedert de jaren 1990 gespecialiseert in accu gereedschap, met een enorme kennis en voorsprong in professioneel gereedschap zijn we fier Pellenc te mogen verkopen en herstellen.Ook makita accu zien we groeien ten opzichten van benzine.
Image

De oude doos

Mijn vader, en klein kinderen.

Image
Image
Image
Image
foto 1: mijn vader Jacques Alex, gans zijn leven gewerkt in Protex sproeimachines en hogendrukreinigers , Foto 2 : ik en mijn kleinzoon al stevig geintresseerd in het herstellen van Pellenc. Foto 3 : mijn zoon Otto jacques mede zaakvoerder met zijn dochter Dana ook al klaar om in te springen. Foto 4 : Jacques Jos, zaakvoerder